Over K’dans

K’dans is in 2004 opgericht in Zoeterwoude door Karin Pleij en heeft sinds 2013 ook een afdeling in Leiden. Bij ons staat plezier en kwaliteit voorop.

Bij K’dans worden jazzdans-lessen gegeven voor alle leeftijden. In Leiden hebben we een breakdance-afdeling voor jongens.

Meteen vanaf het eerste jaar organiseerde K‘dans aan het eind van het dansseizoen een grote eindshow met een bepaald thema waar alle groepen laten zien wat ze dat afgelopen jaar geleerd hebben. Dit jaar gaan we met de eindshow zelfs voor de 4e keer optreden in het Stadstheater in Zoetermeer.

Ook doen we met K’dans mee aan de Dance2demo’s, georganiseerd door de KNGU. De selectiegroepen doen mee aan het NK Jazzdans, waar al veel mooie resultaten behaald zijn, waaronder een aantal keer het Nederlands Kampioenschap!

Jazzdans

Jazzdans is er voor iedereen die van dansen houdt.

  • Muzikaliteit: Het beleven van de muziek door het uitvoeren van dansvormen waarbij de muziek de beweging ondersteunt.
  • Expressie: Het uitbeelden van gevoelens, ingetogenheid, passie, vreugde en verdriet. Zonder woorden kan je gevoelens door juist gekozen dansvormen overbrengen.
  • Lichaamsbesef: Lenigheid, kracht, coördinatie, isolaties, bewegingsvormen uit het klassiek ballet. Het werken aan een juiste danstechnische uitvoering is uitdagend, prikkelend en stimulerend en brengt de danser naar een hoger niveau. Het zorgt voor verdieping en een intensere dansbeleving.

Elke choreograaf heeft een eigen stijl en is vrij in het kiezen van passende bewegingen en muziek. Kleding, decor, belichting en bovenal de creativiteit van de choreograaf zorgt voor verrassingen en een veelzijdigheid aan dansen. Bekijk voor meer info de officiële KNGU video rechts!

Bekijk de officiële KNGU video hier!

De docenten

Karin Pleij

Karin Pleij

Eigenaar / docent

Karin heeft K’dans opgericht in 2004. Met haar eigen dansschool liet ze een droom in vervulling gaan. Daarvoor had ze al ruime tijd ervaring als dans-docent bij de vereniging Meerburg in Zoeterwoude-Rijndijk.

Op dit moment geeft Karin aan alle jongste groepen les in zowel Leiden als Zoeterwoude en de 3 volwassenen-groepen en 2 selectiegroepen die aan wedstrijden meedoen.

Amanda van Rijn

Amanda van Rijn

Docent

Vanaf het begin van de oprichting van K’dans heeft Amanda daar gedanst. Na een aantal jaar is ze ook begonnen met lesgeven en heeft ze haar opleiding tot dans-docent bij de KNGU afgerond.

Op dit moment geeft ze les aan de groepen van de Middelbare school en 2 selectie-groepen waarmee ze meedoet aan het NK jazzdans.

Ilona Verhoogt

Ilona Verhoogt

Docent

Ilona is van jongs af aan gek van dansen en wist al snel dat ze ook les wilde geven. Ze is bij de vereniging Meerburg in Zoeterwoude-Rijndijk begonnen. Ilona heeft haar opleiding dansdocent in 2013 in Haarlem afgerond.

Ilona geeft les in Zoeterwoude en Leiden. Daarnaast heeft ze ook haar eigen dansstudio in Leiderdorp .

Jeroen Hanselaar

Jeroen Hanselaar

Docent

Jeroen geeft de breakdance-lessen in Leiden.

Zelf doet hij naast breakdance, ook aan turnen en acrobatiek. Hij probeert deze kennis op een professionele manier ook in zijn lessen mee te nemen. Een belangrijk doel voor Jeroen is om de jongens een zekerder gevoel te geven over zichzelf.

De locaties

BASISSCHOOL ‘DE LORENTZSCHOOL’


Van Vollenhovenkade 17
2313 GG Leiden

Telefoon: 071 – 5141777

Info: info [at] lorentzschool.nl
Website: www.lorentzschool.nl

SPORT- EN RECREATIECENTRUM ‘DE KLAVERHAL’

Klaverhal Zoeterwoude
Hondsdrafweg 1
2381 BZ Zoeterwoude

Telefoon: 071 – 5802427

Info: deklaverhal [at] ziggo.nl
Website: www.klaverhal.nl